Het beeldje van een ijsbeerjong is geschikt voor kinderspel, het samenstellen van dierenverzamelingen en het ontdekken van de fascinerende wereld van de Arctische natuur. Een ijsbeer brengt meer dan de helft van zijn leven op zee-ijs door en behoort tot de beren die het best zijn aangepast aan een vleesrijk dieet.
IJsbeerjongen worden blind en doof geboren en wegen meestal 450 tot 900 gram. Op de leeftijd van vier tot vijf maanden kunnen ze al vast voedsel eten en tot de leeftijd van twee tot drie jaar doen ze ervaring op bij hun moeder.